1-15 of 28

Lang+Fulton

   Edinburgh, EH28 8PJ   View on map
Call 0131 441 1255   Visit website
  • Lang+Fulton: Stereo-kinetic cladding for Basingstoke car park refurb
    Stereo-kinetic cladding for Basingstoke car park refurb
    Lang+Fulton
    Festival Place in Basingstoke, a 102,000sqm shopping centre was acquired by AEW in Dec 2015 with a vision to modernise and create an improved shopping environment. Investment in the infrastructure has included the...
  • Lang+Fulton: Green wall cladding to MSCP, New Covent Garden
    Green wall cladding to MSCP, New Covent Garden
    Lang+Fulton
    The refurbishment of the car park was one of the first steps in the regeneration of New Covent Garden Market; a project which is projected to take 10 years at a cost of £2 billion. Appropriately for a flower and fruit...
  • Lang+Fulton: Kinetic stainless steel facade – H&M store
    Kinetic stainless steel facade – H&M store
    Lang+Fulton
    The frontage of the Ocean Terminal shopping centre in Edinburgh has received a radical makeover as part of a major investment to increase footfall by enhancing the visitor experience. The extension is clad with...
  • Lang+Fulton: Louvred screening of roof-top plant at Glasgow hotel
    Louvred screening of roof-top plant at Glasgow hotel
    Lang+Fulton
    Dakota Glasgow is a remarkable conversion of a redundant office block. The hotel is situated within the old financial and commercial centre of the city, and is surrounded by many listed Georgian buildings. Planning...
  • Lang+Fulton: Stereo-kinetic art installation, Olympia car park
    Stereo-kinetic art installation, Olympia car park
    Lang+Fulton
    A massive continuously moving public artwork covers the face of the five-storey Olympia car park in Dundee. The design, which incorporates hundreds of freely-moving stainless steel sheets, is said to create the impression of...
  • Lang+Fulton: Architectural steel grating - Here East, London
    Architectural steel grating - Here East, London
    Lang+Fulton
    The transformation of the former Olympic Broadcast Centre at Here East is almost complete. The vision is to create a 1.2 million square foot technical, digital and creative centre in East London alongside new facilities for...
  • Lang+Fulton: Louvred screening at marina's new spa and leisure centre
    Louvred screening at marina's new spa and leisure centre
    Lang+Fulton
    Lang+Fulton was asked to supply louvred screening to provide shelter and a visual barrier to the café and outdoor pool areas of Portavadie Marina Resort's new 10m spa and leisure centre in Argyll. A 2.5m high screen of...
  • Lang+Fulton: Caledonian University: plant housing and waste storage
    Caledonian University: plant housing and waste storage
    Lang+Fulton
    A £32 million campus redevelopment at Glasgow Caledonian University, designed by Page/Park Architects, included a screened area within an undercroft. The plant housing and waste storage bays utilised DeltaWing-90 louvres to...
  • Lang+Fulton: DeltaBox/SS louvred screening - Spitalfields
    DeltaBox/SS louvred screening - Spitalfields
    Lang+Fulton
    Noted for its fruit and vegetable market, first recorded near the church of St Mary Spittal in the 13th century and until 1991 in the Victorian Market Halls, Spitalfields is now reinventing itself. The Steward Building is an...
  • Lang+Fulton: Roof-top screening at Dunfermline High School
    Roof-top screening at Dunfermline High School
    Lang+Fulton
    Dunfermline High School has a historic past. In 1128, when Dunfermline was the capital of Scotland, King David I endowed a school as part of Dunfermline Abbey. It was formally founded as a separate institution in 1468.
  • Lang+Fulton: Piazza screening for BAA Heathrow Academy
    Piazza screening for BAA Heathrow Academy
    Lang+Fulton
    The Heathrow Academy is situated adjacent to the busy A4 and is home to a small exhibition space. In order to create a calmer environment for the public a 7.0m high screen projects on either side of the building. The lower...
  • Lang+Fulton: Multi-storey car park screening -  Manchester University
    Multi-storey car park screening - Manchester University
    Lang+Fulton
    Manchester University’s eight-storey car park was built as part of the swimming pool complex for the Commonwealth Games in 2002. Grating panels were specified for the facade cladding, to make sure enough light and air could...
  • Lang+Fulton: Architectural screening for car park - IKEA Coventry
    Architectural screening for car park - IKEA Coventry
    Lang+Fulton
    The architectural philosophy of IKEA reflects its Scandinavian origins and is expressed as ‘effective and honest use of materials combined with simple and careful detailing’. The new store at Coventry was therefore built...
  • Lang+Fulton: Architectural grating screens - Suffolk New College
    Architectural grating screens - Suffolk New College
    Lang+Fulton
    Suffolk New College, which is associated to the University of East Anglia, is a £70 million project to provide 22,000m² of extra accommodation, purpose-designed to meet the needs of the twenty first century. Its form is...
  • Lang+Fulton: Robust railway bridge cladding, London Borough of Newham
    Robust railway bridge cladding, London Borough of Newham
    Lang+Fulton
    The London Borough of Newham specified a Lang+Fulton design and supply package to provide a robust grating solution for a pedestrian railway bridge at Lettsom Walk, which previously suffered from vandalism.