Projects and case studies featuring architectural screens and gratings on BUILDING DESIGN. Inspiration and ideas to help you find the best solution for your project.
1-15 of 33
  • Elefant Gratings: Screening and fencing for CSC Data Centre, Kent
    Screening and fencing for CSC Data Centre, Kent
    Elefant Gratings
    Project, 12 June 2018
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Architectural gratings - Buchanan Galleries, Glasgow
    Architectural gratings - Buchanan Galleries, Glasgow
    Lang+Fulton
    Project, 25 May 2018
    Project
    SAVE Project
  • Elefant Gratings: Gratings for Waters' Edge Visitor Centre, Humberside
    Gratings for Waters' Edge Visitor Centre, Humberside
    Elefant Gratings
    Project, 09 March 2016
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Car park cladding - Silverburn shopping centre, Glasgow
    Car park cladding - Silverburn shopping centre, Glasgow
    Lang+Fulton
    Project, 29 May 2018
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Caledonian University: plant housing and waste storage
    Caledonian University: plant housing and waste storage
    Lang+Fulton
    Project, 11 June 2018
    Project
    SAVE Project
  • Elefant Gratings: Balustrade panels, Leicester Theatre, West Midlands
    Balustrade panels, Leicester Theatre, West Midlands
    Elefant Gratings
    Project, 09 March 2016
    Project
    SAVE Project
  • Construction Specialties: CS rain defence louvres for data centres in Germany
    CS rain defence louvres for data centres in Germany
    Construction Specialties
    Project, 05 January 2022
    Project
    SAVE Project
  • Elefant Gratings: Bespoke galvanised grilles: Langham Hotel, London
    Bespoke galvanised grilles: Langham Hotel, London
    Elefant Gratings
    Project, 06 June 2013
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Roof-top screening - Great Western Studios, London
    Roof-top screening - Great Western Studios, London
    Lang+Fulton
    Project, 25 May 2018
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Piazza-132 corten steel grating used as modern cladding
    Piazza-132 corten steel grating used as modern cladding
    Lang+Fulton
    Project, 25 June 2020
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Car park screening - Portlaoise urban park
    Car park screening - Portlaoise urban park
    Lang+Fulton
    Project, 29 May 2018
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Custom-sized cladding panels - The Rock, Bury
    Custom-sized cladding panels - The Rock, Bury
    Lang+Fulton
    Project, 25 May 2018
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Multi-storey car park screening -  Manchester University
    Multi-storey car park screening - Manchester University
    Lang+Fulton
    Project, 09 May 2019
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Corten louvres showcase artwork at technology park
    Corten louvres showcase artwork at technology park
    Lang+Fulton
    Project, 24 February 2020
    Project
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Car park screening - The Lowry Centre, Manchester
    Car park screening - The Lowry Centre, Manchester
    Lang+Fulton
    Project, 31 May 2018
    Project
    SAVE Project
  • Elefant Gratings: Screening and fencing for CSC Data Centre, Kent
    Screening and fencing for CSC Data Centre, Kent
    Elefant Gratings
    Elefant Gratings manufactured and supplied galvanised steel louvres for use as screening / fencing for CSC Data Centre, Maidstone in Kent
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Architectural gratings - Buchanan Galleries, Glasgow
    Architectural gratings - Buchanan Galleries, Glasgow
    Lang+Fulton
    Buchanan Galleries is a major shopping centre and 10-storey car park in a prominent city centre location, adjacent to the Royal Concert Hall in Glasgow. The west elevation of the Buchanan Galleries car park, which is immediately...
    SAVE Project
  • Elefant Gratings: Gratings for Waters' Edge Visitor Centre, Humberside
    Gratings for Waters' Edge Visitor Centre, Humberside
    Elefant Gratings
    Waters’ Edge Visitor Centre is one of the ‘greenest’ buildings in the UK. Set in an 86-acre park, the curved-glass building sits on the waterfront close to the Humber Bridge. Elefant Gratings' grating panels were used for various...
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Car park cladding - Silverburn shopping centre, Glasgow
    Car park cladding - Silverburn shopping centre, Glasgow
    Lang+Fulton
    Silverburn is a new 100,000m2 shopping centre, anchored by Tesco, Next, Marks & Spencer and Debenhams located in the Pollock area of Glasgow. The centre has convenient motorway access and provides parking for 4,500 vehicles.
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Caledonian University: plant housing and waste storage
    Caledonian University: plant housing and waste storage
    Lang+Fulton
    A £32 million campus redevelopment at Glasgow Caledonian University, designed by Page/Park Architects, included a screened area within an undercroft. The plant housing and waste storage bays utilised DeltaWing-90 louvres to...
    SAVE Project
  • Elefant Gratings: Balustrade panels, Leicester Theatre, West Midlands
    Balustrade panels, Leicester Theatre, West Midlands
    Elefant Gratings
    Elefant Gratings' grilles were used to create bespoke infill panels for a cantilevered balustrade at the Curve Theatre in Leicester, West Midlands. Based in the cultural quarter in Leicester city centre, the theatre was formerly...
    SAVE Project
  • Construction Specialties: CS rain defence louvres for data centres in Germany
    CS rain defence louvres for data centres in Germany
    Construction Specialties
    Construction Specialties’ (CS) high performance rain defence louvres are providing maximum airflow and rain defence as part of an innovative cooling and power system at two, high-security, energy efficient data centres in...
    SAVE Project
  • Elefant Gratings: Bespoke galvanised grilles: Langham Hotel, London
    Bespoke galvanised grilles: Langham Hotel, London
    Elefant Gratings
    Bespoke galvanised grilles were placed upside down to achieve a linear look, fitted to steel framework, in the moat area of London's opulent Langham Hotel.
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Roof-top screening - Great Western Studios, London
    Roof-top screening - Great Western Studios, London
    Lang+Fulton
    Great Western Studios, situated alongside the Grand Union Canal in Notting Hill, provide 107 workspaces for artists and creative businesses in a purpose-built new building which was opened in 2009.
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Piazza-132 corten steel grating used as modern cladding
    Piazza-132 corten steel grating used as modern cladding
    Lang+Fulton
    Lang+Fulton open mesh gratings used as bespoke cladding product manufactured from corten steel. The corten steel provided a weathered look, with its rusty orange colouring and earthy aesthetic that blends with the building's...
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Car park screening - Portlaoise urban park
    Car park screening - Portlaoise urban park
    Lang+Fulton
    The new urban park at Portlaoise includes a performance space and recreation area. A low-level car park – which forms an intrinsic part of the development – required cladding that looked architecturally pleasing whilst supplying...
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Custom-sized cladding panels - The Rock, Bury
    Custom-sized cladding panels - The Rock, Bury
    Lang+Fulton
    The Rock is a 1.6million sq/ft mixed-use development aimed at regenerating the town centre of Bury. The £350 million project includes shops, restaurants, cinema, bowling alley, parking space and residential units.
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Multi-storey car park screening -  Manchester University
    Multi-storey car park screening - Manchester University
    Lang+Fulton
    Manchester University’s eight-storey car park was built as part of the swimming pool complex for the Commonwealth Games in 2002. Grating panels were specified for the facade cladding, to make sure enough light and air could...
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Corten louvres showcase artwork at technology park
    Corten louvres showcase artwork at technology park
    Lang+Fulton
    Italia-Corten louvred screening makes a striking statement at a technology park and science hub, which is being developed with an ambitious commitment to renewables. The louvre panel system has been used to contrast with...
    SAVE Project
  • Lang+Fulton: Car park screening - The Lowry Centre, Manchester
    Car park screening - The Lowry Centre, Manchester
    Lang+Fulton
    The Lowry Centre is a theatre and gallery complex with adjacent restaurants, cafes and shops occupying a prestigius water-front location at Salford Quays. The name was adopted in honour of the local artist L S Lowry.
    SAVE Project